Belföld

Tagadja bűnösségét a rendőrökre kutyát uszító férfi

Gyorsított eljárásban állítja bíróság elé a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azt a szabolcsi férfit, aki kutyájával támadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre egy hónappal ezelőtt.

A 39 éves férfi rendőri segítséget kért és azt állította, hogy egy szabolcsi község italboltja előtt többen bántalmazták, majd a bejelentést követően elment kutyát sétáltatni, ezért a kiérkező rendőrök nem találták a lakásán.

Később az ittas állapotban lévő bejelentő miután meglátta a két körzeti megbízottat, szidalmazni kezdte őket, majd az addig pórázon lévő nagytestű kutyáját elengedte és a rendőrökre uszította. Az eljáró rendőrök iratainak átadására szólították fel a férfit, aki ennek nem tett eleget, és el akarta hagyni a helyszínt, ezért a rendőrök a karjainál megfogva visszatartották. A férfi tovább uszította a kutyáját, és az állat ennek hatására az egyik intézkedő rendőrt a lábán és a karján megharapta, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.

A rendőrök a rájuk támadó kutyát lefogták, majd felszólították a férfit, hogy kösse meg az állatot és zárja el, továbbá azt is közölték vele, hogy elő fogják állítani. A férfi a kutyával bement az udvarra, majd azt újra a rendőrökre uszította és a kaput bezárta. A rendőrök a kaput benyomták, de ekkor a kutya ismét rájuk támadt.

A rendőrök végül gázsprayvel ártalmatlanították az állatot, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló trágár kifejezéseket használó elkövetőt pedig megbilincselték és előállították.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés,  és két rendbeli becsületsértés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését, és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás, valamint az őrizet elrendelése ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik