Belföld

Tényleges életfogytiglant kértek a Határ úti tapétavágós gyilkosra

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztést kért a Fővárosi Főügyészség arra a 34 éves H. Istvánra, aki tavaly áprilisban tapétavágó késsel végzett egy másik férfivel Pesterzsébeten.

H. István a Határ út melletti füves területen beszélgetett egy ötvenegy éves férfival, majd ismeretlen okból rátámadt, és hosszabb időn keresztül bántalmazta, végül elővett egy tapétavágó kést és elvágta a férfi nyakát.

A járőrök még a helyszínen elfogták a támadót, és azonnal mentőt hívtak a sérült férfihez, de az olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajta. Kiderült, hogy H. István már a gyilkosság előtt a soroksári szállón is összebalhézott valakivel: szidalmazta, majd lökdöste az egyik lakót. H. István beismerte a nyomozati szakban a bűnösségét.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, és garázdaság miatt emelt vádat a többszörösen visszaeső férfival szemben. Életfogytig tartó fegyházat kértek az elkövetőre azzal, hogy zárják ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, valamint tiltsák el a közügyek gyakorlásától is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik