Belföld

Elszabadult kutyák marcangoltak szét egy idős férfit Kiskunhalason

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy kiskunhalasi férfi ellen, aki nem gondoskodott arról, hogy a kutyái ne juthassanak ki a tanyájáról, ami miatt az elszabadult állatok tavaly októberben összemarcangoltak egy idős férfit.

A férfi gy rotweiler és egy belga juhász fajtájú kutyát tartott a kiskunhalasi tanyáján. A férfi tudta, hogy az állatok ki tudnak jutni a tanyáról az elhanyagolt, rossz állapotú kerítésen vagy a rendszerint nyitva hagyott nagykapun keresztül. A kutyák többször ki is szöktek és az idős férfi pár száz méterre lévő tanyájához szaladtak, ahol az udvaron tartott kutyákat ugatták. 2018 tavaszán a kutyák agresszív magatartása miatt a közterület felügyelők többször felszólították a férfit, hogy javítsa meg a kerítést, de a vádlott továbbra sem akadályozta meg, hogy a kutyák kijussanak a tanya területéről.

Tavaly október 4-én délután a férfi úgy ment el otthonról, hogy a tanya kapuját nyitva hagyta és nem gondoskodott arról, hogy a kutyák ne tudjanak kiszökni. A felügyelet nélkül hagyott ebek ki is jutottak, majd a nyugdíjas tanyájának közelében rátámadtak a 71 éves férfire. A támadás miatt az idős férfi a földre került, őt a kutyák testszerte összeharapdálták, ruháját megszaggatták. Az idős férfi segélykiáltásait a boltból hazaérkező fia hallotta meg, aki a kutyákat elzavarta és értesítette a mentőket, akik a férfi kórházba szállították.

Amikor a kutyák gazdája este ittasan hazaért, a rendőrök már a tanyájánál várták. Az idős áldozat a sérülései miatt életveszélyes állapotba került, ezért meg kellett műteni és intenzív osztályon kezelték. A férfi a kórházi ápolása során tavaly decemberben elhunyt, de halála nem a kutyák által okozott sérülések miatt következett be.

A nyugdíjas férfinak azért okozhattak ilyen sérüléseket a kutyák, mert a gazdájuk megszegte az állattartás szabályait és nem gondoskodott arról, hogy a kutyái ne juthassanak ki a tanya területéről.

A főügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a kutyák szabadlábon védekező gazdája ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik