Belföld koronavírus

DK: noha egész Budapesten ingyenes, a János kórház dolgozóinak fizetniük kell a parkolásért

Kiderült, hogy nem csupán a Covid-osztály dolgozóinak fizetéscsökkentésével alázzák meg a Szent János kórház munkatársait, hanem azzal is, hogy a járvány időszakában is levonják azt az összeget a bérükből, amelyet a kórház területén való parkolásért kell fizetniük

– tudatta közleményében a Demokratikus Koalíció.

A párt azt írja:

Amíg a veszélyhelyzet miatt a kormány mindenkinek ingyenessé tette a parkolást Budapesten, addig azoknak az embereknek, akik erejükön felül próbálnak vigyázni ránk, még ez a kedvezmény sem jár a munkahelyükön.

A Demokratikus Koalíció szerint Kásler Miklós és az Orbán-kormány történelmi érdeme, hogy a kórházi dolgozókat, orvosokat, nővéreket, ápolókat, mentősöket és a kórház tisztaságáért, a betegek ellátásáért felelős technikai személyzetet megalázzák.

Azt a 24.hu írta meg, hogy kétszáz órát dolgoztak, mégis alig több mint 100 ezer forint az ápolók fizetése a János kórház Covid-osztályán.

Kétszáz órát dolgoztak, mégis alig több mint 100 ezer forint az ápolók fizetése a János kórház Covid-osztályán
Hiába várták a Szent János Kórház koronavírus-osztályának ápolói a 180 százalékos bért, áprilisi munkájukért a legtöbbjük lehetetlenül kevés fizetést kapott. A legrosszabbul azok jártak, akik márciusban két hét karanténba kényszerültek.


Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik