Belföld

Ledobta a csikket a kanapéhoz, majd elment, leégett a ház

Letartóztatta a  Szegedi Járásbíróság azt a közveszély okozással és garázdasággal gyanúsított férfit, aki egy családi összejövetel során szétverte az apósa autóját, majd egy cigi csikkel felgyújtotta azt a házat, ahol lakik.

A férfi leittasodott a hétvégi családi összejövetelen, majd a ház előtt az utcán szóváltásba keveredett az élettársával, mely során egy téglával betörte a nő apja kocsijának a bal hátsó üvegét, majd távozott a helyszínről.

Ugyancsak ezen a napon, a délutáni órákban a magyarcsanádi lakóhelyén rágyújtott egy cigarettára, majd amikor távozott a házból, a még égő cigarettát a szobában lévő kanapé felé dobta. Az égő cigarettától a bútor meggyulladt, majd a tűz az egész házra kiterjedt. A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet megfékezték, de addigra a tűz az összes bent levő ingóságot, nyílászárót, valamint a tetőszerkezet gerendáit is megégette. A férfi közel 3 millió kárt okozott az épületben.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a férfi a szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítási eljárást, vagy jogellenes befolyásolná a tanúkat, illetve megsemmisítene bizonyítékokat. De mivel a mostani bűncselekményt is próbaidő alatt követte el, attól is tartani lehet, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását. A gyanúsított és védője fellebbezett, ezért a végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik