Belföld

Nyolc évet kaphat a belvárosi szálloda biztonsági őrére késsel támadó férfi

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban rugós késsel támadt a biztonsági őrre az egyik budapesti V. kerületi szálloda előtt.

A 44 éves férfi azért érkezett a szállodához a fiával, hogy megbeszéljen egy családi vitát az élettársa nőtestvérével. Amikor a férfi meglátta azonnal szidalmazni kezdte őt, mire a nő rendőrért kiáltott. A hangzavarra felfigyeltek a szálloda biztonsági őrei is, akik egyike rászólt a férfira, hogy távozzon.

A férfi ekkor elővett a ruházatából egy rugós kést, és fenyegetni kezdte a biztonsági őrt. A fia ekkor arrébb tolta, majd az apja ekkor a közelben lévő nőre támadt, a fia azonban elhúzta, így a nő elmenekülhetett. A felbőszült férfi ekkor ismét a biztonsági őrhöz fordult, majd célzottan a nyaka felé vágott. Az őr el tudott hajolni a vágás elől, a fia pedig ismét eltolta, majd a közelben észlelt rendőri jelenlét miatt elhagyták a helyszínt.

Az agresszív férfi akár nyolc év börtönt is kaphat a tettéért. A Fővárosi Főügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a férfira, aki jelenleg is börtönben van egy másik ügye miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik