Belföld

Huszonnégy kocsit lopott el a munkahelyéről

Meghosszabbította a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója annak a büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, akit jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével gyanúsít a Dunakeszi Rendőrkapitányság.

A férfi tavaly május közepén 24 kocsit vitt el engedély nélkül annak a cégnek a telephelyéről, ahol dolgozott, valamint a cég bankszámlájáról jogosulatlanul felvett bankkártyával 4 millió forintot. Az elkövetési érték több mint 29 millió forint. Ez azonban nem volt elég számára, elvitte a sértettel közösen használt, hatmilliót érő BMW-t is.

A cégvezető képviselője arról tájékoztatta a nyomozó hatóságot, a gyanúsított azzal fenyegetőzött, hogy ha kiengedik a bv-intézetből, akkor mindenkit fejbe fog lőni, majd saját magával is végezni fog. A büntetett előéletű férfi akár hét és fél évet is kaphat a halmazati büntetésekkel együtt. A bíróság két hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását. A döntés ellen az ügyész, a gyanúsított és védője is fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik