Belföld

Vannak iskolák, ahol május végén befejeződik a digitális oktatás

Tájékoztatom önöket, hogy 2020. május 29-én befejeződik a digitális tanrend. Június 2-tól kollégáim nem tartanak online órákat, nem adnak házi feladatot, nem értékelnek

– ezt a levelet küldte ki egy fővárosi általános iskola igazgatója a szülőknek kedden az Index cikke szerint. A levél alapján június 2-ától lehetőség van arra, hogy a gyerekek visszamenjenek az iskolába, az igényeket egy online kérdőíven keresztül mérik fel.

Hasonló iskolai kérdőívvel lapunk is találkozott, ebben azonban csak azt szondázták, hogy hányan szeretnének gyermeküknek felügyeletet abban az esetben, ha június 2. után is folytatódna az online oktatás – a kormány ugyanis egyelőre csak annyit közölt, hogy május végéig biztosan nem áll vissza a tanítási rend az oktatásban. Hogy a tanév utolsó két hetében mi lesz, arról nem döntöttek.

Az Index cikkéből nem derül ki, hogy melyik iskoláról van szó. Az igazgató azt közölte: a szülők érdekében született a döntés, mert sokaknak vissza kell menni a munkahelyükre, és már elég érdemjegy született ahhoz, hogy a tanárok le tudják zárni a tanévet. Júniusban amúgy is már csak tanulmányi kirándulások, erdei iskolák szoktak lenni, ezeket viszont idén a járvány miatt el kellett halasztani – tette hozzá.

Nem indul újra a tanítás, mindössze felügyeletet biztosítunk – hangsúlyozta az igazgató, arra viszont nem válaszolt, hogy a digitális oktatás befejezéséről ő vagy a tankerület döntött, esetleg a Klebelsberg Központból jött utasítás.

A cikk ugyanakkor idéz egy olvasót is, akinek az iskolába járnak a gyermekei, és felfoghatatlannak és felháborítónak tartja a döntést, ami megszünteti a jól működő digitális oktatást.

Az Index szerint a kerület egy másik iskolájában is hasonló levelet kaptak a szülők a hét elején. Egy tanteremben legfeljebb tízen lehetnek majd, de nem kötelező bemenni, ez csupán egy lehetőség azoknak, akiknek komoly gondot jelent az otthoni felügyelet.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik