Belföld

Irgalmatlan mennyiségű drogot csempészett be teaként egy szomáliai férfi

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 43 éves szomáliai férfi ellen, aki irgalmatlan mennyiségű drogot hozott be postai küldeményként hazánkba 2016 márciusa és 2017 február között.

Az osztrák állampolgársággal is rendelkező férfi különböző afrikai országokból, különösen Etiópiából és Angolából hozatta be légi úton a khatlevél-szállítmányokat, amelyeken a legtöbbször a tea, vagy a természetes tea felirat szerepelt. A szomáliai férfi szert tett egy hamis finn útlevélre is, amellyel további szállítmányokat akart álnéven átvenni, csak közben lebukott.

A nyomozók az egyik szállítmány átvételekor tetten érték ugyanis a Liszt Ferenc repülőtéren a gyanúsítottakat. A 18 dobozból álló küldemény ellenőrzése során kiderült, hogy nem a szállítólevélen lévő zöld tea, hanem 152 kiló kábítószer van a csomagokban. Atán dőlt az egész “dominó”: egy hét alatt közel egy tonna katot foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A lebukott nemzetközi drogkereskedő banda ugyanis Budapesten keresztül csempészte a drogot Nyugat-Európába.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt emelt vádat a szomáliai származású férfival szemben Fővárosi Törvényszék előtt, és letöltendő fegyházat és kiutasítást indítványozott.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik