Belföld

Videón, ahogy golfütőkkel, botokkal támad a biztonsági őrökre egy felbőszült család

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 5 fős kaposvári családdal szemben, akik megvertek két biztonsági őrt az egyik helyi bevásárlóközpont parkolójában.

A szülők kocsival érkeztek a három gyerekkel – közülük az egyik még fiatalkorú – az üzletközponthoz, ahol az autót egy sorompóval védett parkoló elé állították, ezzel akadályozva a lezárt részre való ki- és bejutást.

Az egyik biztonsági őr ekkor felszólította az apát, hogy álljon el az útból, amely kapcsán szóváltás alakult ki közöttük. Az idősebb fiú a biztonsági őr rendre utasítása miatt indulatos lett és egy golfütőt vett elő a gépkocsijukból, amellyel az őket elküldeni igyekvő két őrre támadt. Ezt látva az őrök segítségére sietett egy járókelő, azonban ekkor a többi családtag is bekapcsolódott a bántalmazásba. Golfütőkkel és botokkal támadtak a sértettekre.

A bántalmazást csak akkor hagyták abba, amikor a járókelők jelezték, hogy értesítették a rendőrséget, ekkor kocsiba pattantak és elhagyták a helyszínt. A család tagjai közül hárman letartóztatásban vannak, egy bűnügyi felügyelet alatt áll, egy pedig szabadlábon van.

Az ügyészség letöltendőt kért a büntetett előéletű szülőkre és a legidősebb fiúra. A bűnügyi felügyelet alatt álló fiatallal szemben javítóintézeti nevelést, míg a lánytestvérrel szemben felfüggesztett börtönbüntetést kértek.

 

Olvasói sztorik