Belföld

Szél Bernadett: Letiltott az MTI

A független kéviselő szerint a kormánynak fáj az igazság.

Szél Bernadett egy közleményt akart kiadni, mert a róla készült „egészpályás letámadást produkáló közmédiás propagandaanyagban” őt nem szólaltatták meg. Álláspontját viszont az MTI sem közölte, mert az sértette volna az MTVA-t, márpedig szabályzata szerint

nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen.

A független képviselő szerint ez a passzus a rendszer esszenciája. Róla parancsra, adóforintokból össze-vissza hazudozhatnak, de ő, választott parlamenti képviselőként egy közleményt sem adhat ki.

Hogy is volt ez, miniszterelnök úr, ki nem vetemedne soha arra, hogy elhallgattassa a politikai ellenfeleit?!

Szél Bernadett a letiltott közleményt a Facebookon osztotta meg.

A kormánynak fáj az igazság – Reakció a közmédia hazug vádjaira

A magyar köztévé anélkül vádolt meg hazugsággal, hogy megkeresett volna a német köztévé riportja kapcsán. Miközben a kiegyensúlyozottságot hiányolják az ARD műsorából, nekem lehetőséget sem adtak arra, hogy reagáljak a vádakra.

A riportban vele közösen szereplő momentumos önkormányzati képviselőt, Szemző Áront felhívták telefonon, de egy másodpercnyi hanganyag sem került az M1 híradóba. A híradóban azt állították, hogy Szemző Áron eltávolította a Facebook-oldaláról a maszkok kiosztásáról szóló beszámolót, de a képviselő szerint ez is hazugság, a videó a mai napig elérhető, itt.

Az M1 tudatos hazudozását semmi sem igazolja jobban, minthogy éppen abból a videóból vágnak össze hanganyagot, aminek az eltűntetésével is vádolnak minket.

Arról érdeklődött a köztévé egy ellenzéki politikusnál, hogy miért szerepelt a német köztévében
A momentumos önkormányzati képviselő szerint biztosan lejárató anyagot készítenek róla.

A kormány harci kutyájaként működő közmédiának az a problémája, hogy nem a kormánypropaganda jelenik meg a külföldi köztévékben, hanem – számukra szokatlan módon – ellenzéki képviselők is lehetőséget kapnak a megszólalásra.

Az állami hírtévé szerint lejárató riportot mutatott be a német köztelevízió Magyarországról. Szél Bernadett állításait pedig kritika nélkül tette közzé a csatorna. Arról, hogy a Budakeszi Egészségügyi Központ vezetője személyesen hívta fel a figyelmét arra, hogy nem mond igazat, Szél Bernadett úgy reagált, hogy mindenki tudja, a „sokmilliós maszkszállítmányokról szóló hírekkel szemben” egy ország maradt védőfelszerelés nélkül, önkormányzatok kényszerültek a maszkok beszerzésére és háziorvosi praxisok ellátására.

Még a köztévé által megszólaltatott egészségügyi vezető is arra utalt egy közösségi oldalon, hogy helyi felajánlások és az önkormányzat – nem pedig a kormányhivatal – erőfeszítése kellett ahhoz, hogy maszkhoz jussanak a helyi intézmények.

Ő több ezer maszkot juttatott el csaknem 30 helyre, egészségügyi és szociális intézményekbe, és biztosíthatja a propagandamédiát, azokra szükség volt: mindenhol örömmel fogadták. Szél Bernadett azt üzente a kormánynak és a szócsöveként működő propagandamédiának, jobban tennék, ha az ellenzékkel szembeni hazug lejáratókampányok és a kormánykritikus véleményt nyilvánítók üldözése helyett a válságkezeléssel lennének elfoglalva.

Ő most kiegyensúlyozottsági kérvénnyel fordul a közmédiához, hogy álláspontja megjelenhessen. Illúziója nincs az Orbán-rendszert életben tartó propagandamédiával kapcsolatban,

de minden hazugságot és jogsértést dokumentálni kell arra az időre készülve, amikor végre Magyarországon is kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás lesz az állami médiában.


Kiemelt kép: Szél Bernadett /Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik