Belföld

Kóros elmeállapotra hivatkozik az 50 évre ítélt tiszaroffi gyilkos

Perújítást indítványozott az a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházra ítélt N. Ferenc, aki 2009 januárjában a saját házában megölt és kirabolt egy idős asszonyt Tiszaroffon. A brutális gyilkosságot elkövető férfi azt állítja, hogy tudatzavarban követte el a bűncselekményt, ezért a kóros elmeállapota miatt nem büntethető.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban nem tartotta alaposnak a perújítási indítványt, mivel a korábban eljárt bíróságok széleskörű bizonyítást vettek fel a férfi elmeállapotára nézve és a perújítási indítvány sem hivatkozott olyan új bizonyítékra, amely a szakvélemény megállapításait cáfolná.

A munkával és jövedelemmel rendelkező 25 éves férfi sapkát húzott az arcára, és felkereste a 87 éves asszonyt a lakhelyén. A nő távozásra szólította fel az ablakon bemászó férfit, aki mellkason és gyomron szúrta, amikor nem adott neki pénzt. A

A férfi 13 ezer forintot vitt el a lakásból a gyilkosság után.  N. Ferencet életfogytig tartó fegyházra ítélték tíz évvel ezelőtt azzal, hogy legkorábban 50 év múlva bocsátható szabadon feltételesen.

A főügyészség szerint a férfi nem kóros elmeállapotú, és korlátozás nélkül képes volt a tette következményeinek a felismerésében és a felismerésnek megfelelő magtartás tanúsításában. Azaz semmilyen ok nincs esetében a perújításra. Az indítványról a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

MTI Fotó: Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik