Belföld

Hat évet kértek a hároméves nevelt kisfia halálát okozó drogos sofőrre

Megtagadta a vallomást az a drog hatása alatt vezető kiskőrösi férfi, aki 2018 nyarán olyan súlyos balesetet okozott Akasztón, hogy az autó hátsó ülésén ülő hároméves nevelt kisfia belehalt a sérüléseibe.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség hat év börtönt kért a halált okozó ittas járművezetéssel vádolt férfira azzal, hogy hat évre tiltsák el a közügyektől és öt évre a közúti járművezetéstől is.

A férfi ittasan közlekedett a szeretteivel az anyja személyautójával az 53-as számú főút felől Csengőd irányába. Az időjárás borult volt, éjszakai látási viszonyok mellett a közvilágítás működött és az aszfaltozott úttest is száraz volt.

A férfi a megengedett 50 km/h-t túllépve 67-70 km/h sebességgel hajtott, amikor egy balra ívelő kanyar után az ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett. Letért a jobb oldali útpadkára, ahol az útárok falának ütközött, majd megpördült.

A balesetben az autó bal hátsó gyermekülésén utazó, be nem kötött gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi kezelése ellenére másnap meghalt. Ha a kicsi biztonsági öve be lett volna csatolva, a tragédia elkerülhető lett volna.

Az autóban utazó élettársa és a másik kisgyerek nyolc napon beüli, a sofőr pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, köztük csigolyatörést szenvedett. Kiderült, hogy a férfit már többször is elítélték ittas vezetésért, és érvényes vezetői engedélye sem volt. Ráadásul amfetamint is fogyasztott a vezetés előtt, ezért emiatt is bódult állapotban volt, kábítószer birtoklása miatt külön eljárás is indult ellene.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik