Belföld koronavírus

Bencsik János feljelentette magát rémhírterjesztésért

Lássuk, ki nem mond igazat: feljelentettem magamat rémhírterjesztésért!

– írta Bencsik János független országgyűlési képviselő vasárnap reggeli közleményében.

Bencsik emlékeztetett, hogy 72 órája hozott nyilvánosságra egy videót a hazánkba érkező használhatatlan kínai védőfelszerelésekről. A képviselő szerint az ország több pontjáról megkeresték egészségügyi dolgozók azzal, hogy „nagyon kevés védőfelszerelést kaptak, és ezeknek a többsége sem alkalmas arra a célra, amire őket használni kéne”.

„Van, hogy inkább bepisilnek a nővérek, vagy pelenkát húznak fel”
A Dél-pesti kórház egyik dolgozója Bencsik János képviselőnek beszélt az alkalmatlan védőfelszerelésekről.

Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetője péntek este közleményt adott ki, amelyben “valótlan állításoknak” nevezte a videóban elhangzottakat.

Ennek ellenére nincs tudomásom arról, hogy a három napja elérhető videóm miatt bárki feljelentett volna.Úgy döntöttem, megkönnyítem Ralovich úr dolgát, és ügyvéd segítségével megírattam magam ellen egy feljelentést rémhírterjesztés miatt. Nincs más dolga, mint aláírni és postára adni

– közölte Bencsik, aki egyúttal megjegyezte:„ha tehát valóban hazugság mindaz, amit a videómban bemutattam, csak le kell folytatni a nyomozást, és kiderül az igazság”. Hozzátette, hogy a mentelmi jogáról kész önként lemondani.

Ha viszont mindezek ellenére sem Ralovich úr, sem más nem tesz ellenem feljelentést, akkor azt beismerő vallomásnak fogom tekinteni

– fogalmazott a képviselő, aki maga is feljelentést tett foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, Kásler Miklóst megnevezve politikai felelősként.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik