Belföld

Kiengedték a börtönből nagylóki kikötözős emberölést megörökítő pultost

Kiengedték a börtönből azt a nagylóki nőt, aki tavaly november végén az egyik helyi kocsma pultosaként három cinkostársával együtt leitatott és megszégyenített egy férfit. Amikor az ittas férfi elaludt, akkor a társai megkötözték, majd magára hagyták a hideg teraszon. A szerencsétlenül járt férfi hajnalra kihűlt és meghalt.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsított nő bűnügyi felügyeletbe került és nyomkövetőt kell viselnie. Hozzátette, a végzés nem végleges, mert az ügyészség a gyanúsított letartóztatásáért fellebbezett. A bűncselekménnyel gyanúsított három férfi továbbra is letartóztatásban marad.

A nyomozás adatai szerint a letartóztatásban lévő három férfi  a teraszon alvó férfi megkötözéséhez a nőtől kért szigetelőszalagot, majd a jelenlétében a hátára borítottak egy másik széket. A két széket a kötözőszalaggal áttekerték, a férfi végtagjait pedig a székek lábaihoz, és karfáihoz rögzítették.

A pultos a mobiltelefonjával lefényképezte a kikötözött férfit, majd a képet elküldte az ismerőseinek. A felvétel egy internetes közösségi oldalra is felkerült. A négy gyanúsított a zárás után a helyszínről együtt ment el, az alvó, megkötözött férfit pedig sorsára hagyták.

A mozgásában korlátozott, önmentésre képtelen férfi az éjszaka folyamán megpróbált a kötözésből kiszabadulni, de a székekkel együtt felborult, hajnalra pedig kihűlt a hideg kövön és meghalt. Az elkövetők 10-20 évig terjedő fegyházzal, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetők a minősítéstől függően.

Viccnek indult, gondatlan emberölés lett a nagylóki szórakozóhely előtti részeg férfi szívatásából
Egy szigetelőszalaggal széket kötöztek a férfira, aki nem tudott kiszabadulni, eldőlt és az utcán kihűlt.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik