Belföld

Verekedésbe torkollt egy családi vita a veszprémi nőgyógyászaton

Pénzbüntetésre ítélte a Veszprémi Járásbíróság azt a 38 éves oroszlányi férfit, aki bántalmazta a nevelt kislánya nagyanyját és a lány barátját is a Veszprém megyei kórház területén.

A kiskorú lány nőgyógyászati vizsgálatra érkezett a veszprémi kórházba. Szintén megjelent a kórházban a lány 74 éves nagyanyja, aki az unokája gyámhatósági elhelyezési ügye miatt igencsak rossz viszonyban volt a lány nevelőapjával. A folyosón a két felnőtt összeszólalkozott, majd a vita hevében a nagyszülő megpofozta a férfit, amely miatt rendőri intézkedésre volt szükség.

Ezt követően megérkezett a kórházba a 38 éves férfi édesanyja is, aki fia bántalmazását sérelmezve kezénél fogva rángatni kezdte az idős asszonyt. Ekkor a vizsgálaton már átesett gyermek ismét ki akarta hívni a rendőrséget, ezt azonban a nevelőapja megakadályozta azzal, hogy kicsavarta a telefont a kezéből.

A nagyszülő mindezt sérelmezve ismét vitára kelt a férfival, aki ekkor nyakánál fogva megragadta az idős asszonyt és nagy erővel a falnak lökte, aki ettől összeesett. A kislány barátja fel akarta segíteni a nyugdíjas nőt, mire a férfi őt is fejen ütötte. Az oroszlányi férfi 120 ezres pénzbüntetést kapott. A nagyszülőt és az édesanyját pedig megrovásban részesítette az ügyészség korábban. A bíróság végzése jogerős.

Kiemelt kép: iStockphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik