Belföld koronavírus

Orbán Karácsonyról: Az a fajta, aki disznóvágáson vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt

Jövő héten a vidéki vendéglátóhelyek belső részeiben is lehet étkezni, igénybe venni a szolgáltatást. Július 1-jétől pedig 200 fősnél kisebb esküvőt már lehet tartani.

Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy Budapest majd két héttel később követi a vidéket – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádióban elmondott szokásos pénteki interjúban.

Ismerem a kerületi polgármesterek és a főpolgármester véleményét. Vannak születetten elméleti, meg születetten gyakorlati emberek. Hogy egy példán érzékeltessem: előbbi disznóvágáson este, a vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt. Vagy ha benősül egy ilyen típusú ember a családba, és vesz egy bútort, akkor azt nem ő szereli össze – szúrt oda ismét a kormányfő Karácsony Gergely főpolgármesternek, előhúzva a Pesti úti idősotthon ügyét, amelyben szerinte nagy felelősség nyomja Karácsony vállát.

Ha Tarlós István lenne a polgármester, akkor ő odamenne és rendet tenne – fogalmazott Orbán.

Ezért arra kéri a főpolgármestert is Orbán, hogy vállaljon gyakorlati felelősséget. Karácsony egyébként tegnap beszélt utoljára arról, hogy csuklóztatja őket a kormányoldal.

Budapesten a kijárási korlátozás esetleges feloldásáról szombat koradélután dönt a kormány, erről, és az iskolák kinyitásáról, gazdasági kérdésekről másik cikkünkben írtunk.

Szombat délután dől el, feloldja-e a korlátozásokat Budapesten a kormány
Orbán Viktor délelőtt még fut egy kört szakemberekkel. Előbb a bölcsődék, óvodák ügyét kell rendezni, csak utána kerület szóba az iskolák esetleges kinyitása, de még nem tudni, az idei tanévben ezt megtörténik-e.

Kiemelt kép: Budapest, 2020. március 10. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik