Belföld koronavírus

Vasárnap online kér figyelmet a fogyatékkal élőknek a Rehab Critical Mass

Idén online tartja meg a fogyatékossággal élők és támogatóik tavaszi találkozóját a Rehab Critical Mass a koronavírus-járvány miatt vasárnap, tájékoztatták a szervezők az MTI-t.  

A közlemény szerint a mozgalom az elmúlt években rendszeresen szervezett felvonulást, amelyen mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik vettek részt. A járvány miatt viszont idén, vasárnap 18 órától a szervezet Facebook-oldalán élő közvetítéssel várják az érdeklődőket.

A közvetítésben először egy 40 perces filmet vetítenek, amelyben érintettek és közéleti szereplők beszélnek tapasztalataikról, nehézségeikről, örömeikről. Majd Zoom-szobákban lehet két órán át beszélgetni szakértőkkel, fogyatékossággal élőkkel, szimpatizánsokkal és egymással. Hozzátették: az esemény célja, hogy a fogyatékossággal élők és hozzátartozóik a „karantén” alatt se maradjanak egyedül.

Magyarországon körülbelül 457 ezer fogyatékossággal élő ember van, családtagjaikkal együtt körülbelül 1,8 millió embert érint közvetlenül az akadálymentesítés, integráció, rehabilitáció, a támogató szolgálat továbbfejlesztése, lakóotthonok- és munkalehetőségek biztosítása — olvasható a közleményben.

Az eseményről bővebb információ ezen a honlapon érhető el.

Kiemelt kép: Soós Lajos/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik