Belföld koronavírus

Kötelező lesz a felnőttek számára az arc eltakarása a budapesti játszótereken

Budapesten is elkezdődik a szabályok enyhítése, május 16-tól, szombattól kinyitnak egyes budapesti játszóterek, amiket a gyerekek újra látogathatnak, de ennek feltétele van – közölte pénteken a Fővárosi Önkormányzat.  A 18 év feletti kísérőik csak kendővel, maszkkal vagy sállal eltakart orral és szájjal tartózkodhatnak a budapesti játszótereken, a Karácsony Gergely főpolgármester által aláírt rendeletmódosítás szerint.

Mint írták, Budapesten a nagyobb lakosságszám miatt különösen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, és továbbra is megfékezzük a koronavírus-járvány terjedését. Kötelező továbbra is az arc eltakarása a fővárosi közösségi közlekedés járatain, a budapesti üzletekben, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban.

Hozzátették, az eltakarásra minden olyan eszközzel sor kerülhet, amely a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas. Célszerű ugyanakkor a házilag is fertőtleníthető, tartósan használható textilmaszk alkalmazása, mivel az egyszer használatos papírmaszkok rövid ideig hordhatóak, és veszélyes hulladékként kell azokat kidobni.

Kiemelt kép: 24.hu/Farkas Norbert

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik