Belföld koronavírus

Rémhírterjesztés: a rendőrség az ügyészség álláspontjára figyelemmel alakítja gyakorlatát

A rendőrség tudomásul veszi az ügyészség álláspontját, olvasható a police.hu-n szerdán késő este megjelent közleményben.

Eszerint a rendőrség a veszélyhelyzettel összefüggésben 87 eljárást indított rémhírterjesztés és 27-et közveszéllyel fenyegetés miatt. Ezek közül jelenleg 38 eljárás van folyamatban, 6 ügy már ügyészi szakaszban tart. A nyomozások során összesen 16 gyanúsítottat hallgattak ki. Az eljárások során a nyomozó szervek a büntetőeljárási törvény szabályai szerint járnak el.

Mint írják, a rendőrség valamennyi, így a szerencsi és a gyulai ügyben is tudomásul veszi az ügyészség álláspontját, konkrét esetekben hozott döntését, és mindezekre figyelemmel alakítja további gyakorlatát.

Ahogy arról a 24.hu is beszámolt, a rendőrség által említett mindkét esetben egy Facebook-poszt miatt állítottak elő magyar állampolgárokat, de az ügyészség szerint nem követett el bűncselekményt az a 64 éves férfi, akit bejegyzése miatt vittek el a rendőrök.

„A nagyapám miatt a Rákosi-rendőrség tartott házkutatást nálunk, a család ehhez hozzá van szokva”
Csóka-Szűcs Jánost rémhírterjesztésért vitték be a gyulai rendőrök szerda hajnalban. A mozgássérült és cukorbetegségben szenvedő férfi a helyi Momentum pártoló tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik