Belföld

Rémhírterjesztés: Hadházy teszteli a rendőröket

A független képviselő előre megüzente a „miniszterelnök rendőreinek”, mire készül. Azt is írta, nem rájuk haragszik, várja őket.

Hadházy Ákos közösségi oldalán azt írta, várja ő is a rendőröket, mert megismétel három olyan állítást, ami egy szerencsi, egy kiskunhalasi és egy aparhanti „rémhírterjesztő” posztjaiban szerepelt. Vállalja, hogy a kórházi ágyak kiürítésére ő nem talál más logikus magyarázatot, mint hogy

a) a kormány így akarja a járvány ürügyén leépíteni a kórházi ágyak számát
b) a kormány szándéka az (vagy az volt), hogy elengedi a járványt, hogy minél hamarabb „túl legyünk rajta” és ezért egészen durván tömeges megbetegedésekre számított. Ha volt/van ilyen terv, az sok-sok ezer honfitársunk életébe kerülne – mint ahogyan a kórházkisöprés is sok ezer ember életét veszélyezteti vagy okoz szenvedést számukra.

A képviselő zárójelben elismeri, van egy harmadik lehetőség, de az is durva, ha Kásler Miklós inkompetens. (A miniszter korábban a döntését azzal magyarázta, hogy a legrosszabb forgatókönyvre készültek.)

Hadházy szerint a szükségesnél jóval kevesebb tesztet végez/végzett a kormány, a 17 ezres szűrés egy tudományos kutatás, amelynek eddig kedvező eredménye nem helyettesíti a tesztelési gyakorlat sürgős felülvizsgálatát, ami különösen fontos lenne a kijárási korlátozások feloldása esetén.

 

Harmadrészt felelőtlennek tartja

  • a kormány hazugságát arról, hogy nálunk a legjobb Európában a járványtani helyzet,
  • hogy a kijárási szabályok szükségszerű enyhítését nem követi a jelenleginél szigorúbb maszkhasználat,
  • hogy a jelenleginél nem sokkal kiterjedtebb a tesztelés,
  • hogy a jelenleginél nem sokkal egyértelműbb a tájékoztatás.

Szerinte a járvány jelentősen visszaszorult, de tudatosítani kell az emberekben, hogy a vírus még itt van és a veszély nem múlt el. Hadházy emlékezteti a rendőrséget, ezt részletesebben kifejtette a 444-nek adott interjújában, amit jóval többen olvastak, mint annak a rémhírterjesztő nyugdíjasnak a posztját, akit elvittek.

Ügyészség: nem követett el bűncselekményt a 64 éves férfi, akit Facebook-bejegyzése miatt vittek el a rendőrök
A döntés nyomán a férfi őrizetbe vétele és egyben gyanúsítotti minősége megszűnt.

Hadházy szerint nem múlt el a diktatúrába sodródás veszélye sem. Azt írja, szánalmas, de mélyen elkeserítő is, ahogy a Fidesz átveszi Rákosi propagandáját, számára a kommunizmust idézi, ha a Lánchídnál dudálókat zaklatnak, embereket rabosítanak a véleményükért. Szerinte a rendőrök többsége sem ért egyet azzal, amit Orbán rájuk kényszerít. Nem rájuk, hanem azokra haragszik, akik a törvénytelen parancsokat kiadják.

Kiemelt kép: Hadházy Ákos /Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik