Belföld

Bezár az MTD magyarországi üzeme, több száz dolgozó veszíti el állását

Nemesvámosban az MTD kerti gépeket gyártó üzem végleg bezárja kapuit, miután a koronavírus-járvány és a velejáró gazdasági válság miatt az igények kielégítését immár az Egyesült Államokban, valamint Izraelben található üzemeivel is ki tudja elégíteni – írja a Mérce a cég közleménye alapján.

A termelést augusztus 7-én megszüntetik, és 465 munkást bocsátanak el a Veszprém melletti nemesvámosi üzemükből, ahol eddig fűnyírótraktorokat, akkumulátoros eszközöket gyártottak. Magyarországon nagyjából 55 főt foglalkoztatnak tovább a későbbiekben, akik logisztikai, értékesítési és adminisztratív feladatokat fognak ellátni.

A Mércének nyilatkozott Guzslován Gábor, aki egy környékbeli másik üzem Vasas szakszervezetének tisztviselője és a veszprémi önkormányzat egyik  képviselője. Guzslován elmodta, hogy „összehívták délelőtt a gyári kollégákat, nagyon sokakat hideg zuhanyként értek a hírek.”

Arról is beszélt, hogy

a kollégáknak azt mondták, a termelés augusztus 7-én áll meg, de addig mindenki adjon bele 200 százalékot, mert addig is a termelést meg kell nyomni.

A Mérce kereste a nemesvámosi önkormányzatát, tőlük azt a választ kapták, hogy a polgármester jövőhét közepén fog tárgyalni az üzem igazgatójával, akkor tudnak bővebb információkkal szolgálni.

kiemelt kép: MTD Facebbok oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik