Belföld

Önvédelemre hivatkozik a bérlőjét hátba szúró simontornyai férfi

Meghosszabbította a Tolna Megyei Főügyészség annak a 35 éves férfinak a letartóztatását, aki tavaly novemberben hátba szúrta a bérlőjét a simontornyai otthonában.

A férfi tavaly októberben fogadta be a 42 éves hajléktalant. A lakhatásért cserébe azt kérte tőle, hogy tegye rendbe az ingatlanhoz tartozó udvart, s szedje le a gyümölcsöket.

Az ominózus napon reggeli készítése közben összeszólalkoztak, ami miatt a bérlő kifordult a konyhából, hogy elhagyja a házat. Ekkor a 35 éves férfi felvett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést és hátba szúrta az udvarra kilépő lakótársát.

A szúrás összesen négy réteg ruházaton áthatolva a férfi hátát a jobb lapocka alatti területen érte. A megszúrt férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a szúrás jellege, elhelyezkedése az elkövetés eszköze életveszélyes sérülést is okozhatott volna.

A főbérlő a kihallgatása során azt állította, hogy a bérlője támadt rá, ő pedig csak ezt követően szúrta hátba. A büntetett előéletű férfi a korábbi börtönbüntetése felfüggesztésének próbaideje alatt követte el ezt a bűncselekményt. A bíróság bűnismétlés, és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Fotó: Stockphoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik