Belföld

Három évet kaphat a tatai férfi, aki le akarta lőni a nejét

Emberölés előkészülete, valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki tavaly nyáron le akarta lőni a feleségét Tatán.

A pár házassága megromlott a férfi alkoholizmusa és agresszív viselkedése miatt. Az ominózus napon összeszólalkoztak az otthonukban, majd a férfi magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét azért, hogy lelője a feleségét, lövést azonban nem tudott leadni, mert a nő elmenekült.

A szomszédok értesítették a rendőrséget. Amikor a férj a kiérkező rendőröket meglátta, a kezében lévő fegyvert a fejéhez tartotta és azzal fenyegetőzött, hogy ha közelebb mennek hozzá, akkor öngyilkos lesz. Ezt követően egy rövidebb időre eltűnt a rendőrök elől, majd ismét előjött, a fegyvert elvette a fejétől és egy alkalommal a levegőbe lőtt. A férfi végül hosszabb rábeszélés után letette a fegyvert és megadta magát.

Az ügyészség három év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét. Emellett azt is indítványozták, hogy a bíróság tartsa fenn a letartóztatását, mert továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy a szabadlábra kerülése esetén véghezvinné a cselekményét. A férfi ugyanis azzal fenyegette a nejét, hogy ha a rendőrök elengedik, megöli őt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik