Belföld

Tagad a nevelt kislányával fajtalankodó lajosmizsei férfi

Tagadja a bűnösségét az a lajosmizsei férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy fajtalankodott a korábbi élettársának a kislányával. Lőrinczy György, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a 14 éves leánygyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolt férfi nem ismerte be a bűnösségét az eddigi eljárás során.

A férfi a letartóztatásának megszüntetését indítványozta az új koronavírus miatt kialakult helyzet miatt. A Kecskeméti Törvényszék azonban elutasította a férfi indítványát, határozatukban leszögezték, hogy a kialakult járványhelyzet ellenére a férfi terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel továbbra is fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sem tartotta alaposnak a fellebbezést és az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta, kifejtve azt az álláspontját, hogy a járványhelyzet önmagában nem írja felül azokat a büntetőeljárási érdekeket, amelyek a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását indokolják. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik