Belföld koronavírus

Karácsony: Nagyon remélem, hogy Kovács államtitkár magától mond ilyen hülyeségeket

Nagyon remélem, hogy Kovács államtitkár magától mond ilyen hülyeségeket. Abban nem lenne hírérték. De ha netán diktálták neki, az botrány

– írta Karácsony Gergely hétfő délutáni Facebook-bejegyzésében Kovács Zoltán korábbi kijelentésére reagálva. Az államtitkár ugyanis nem sokkal korábban szintén egy Facebook-posztban arról írt, hogy a budapesti élet újraindításának feltétele a fővárosi fenntartású idősotthonokban történt halálesetek számának csökkenése.

Karácsony szerint Kovács lényegében elismerte, hogy a kormány politikai alapon, és nem szakmai érvek alapján hoz döntést Budapest újranyitásáról.

Értem én, hogy velem kell harcot vívni, ez is része ezek szerint a járványügyi katonai akciónak. De ennek alávetni közel 2 millió ember életének tervezhetőségét, kiszámíthatóságát, az példátlan felelőtlenség

– fogalmazott a posztban.

Az államtitkár közlésével kapcsolatban azt írta:

Miközben a vírus európai áldozatainak közel fele idősotthonokból került ki, a magyar az egyetlen kormány a világon, amely az idősotthonok lakói helyett az idősotthonok fenntartóiról beszél. Különös ez éppen ma, amikor kiderült, hogy vidéken nő a fertőzések száma, több helyen felütötte a járvány a fejét a vidéki idősotthonokban, sajnos több kormányzati fenntartású otthonban is volt áldozata a vírusnak. Akkor most visszacsinálják a vidéki lazításokat? Ugye nem?

Karácsony úgy véli, Budapest újranyitása nem lehet politikai, csakis szakmai kérdés, nem szólhat a kormány-ellenzék viszonyról, csakis a budapestiek életéről és biztonságáról.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik