Belföld koronavírus

Kósa: a BMW autót akar gyártani Debrecenben

„A BMW nem szappanoperát gyárt, hanem hatcsillagos járműveket” – üzente a balhéleső kibiceknek a fideszes politikus.

Kósa Lajos a Debrecenben épülő BMW-gyár ügyében az elmúlt két napban próbált minden hiteles információt begyűjteni. Most ezek birtokában a Facebook-oldalán azt a jó hírt osztotta meg,

hogy a gyár épül, Debrecenben a BMW autókat akar gyártani.

A BMW az, aminek látszik: egy sikeres német világcég. Tervez, megvalósít, termel, értékesít, értékel, fejleszt – s ezt szakadatlan körforgásban úgy, hogy eközben a világ egyik vezető márkáját építi, és gondozza.

A fideszes képviselő teljesen nyilvánvalónak tartja, hogy senki, így a BMW sem hagyhatta figyelmen kívül a koronavírus okozta világjárvány gazdasági hatásait. Természetes, hogy a cég reagált az autópiac változására: rövid távú kiadásait csökkentette, átütemezte, de a járvány előbb-utóbb véget ér és az autópiac visszaáll a normál működésre.

A BMW is arra számít, hogy középtávon megindítja az autógyártását Debrecenben.

Nem azért BMW a BMW, hogy ne foglalkozzanak a debreceni projekt sorsával 2020 tavaszán. A mostani bajor közlés világos: Debrecen jó döntés volt, és az ma is, a projekt jó, a gyár tovább épül. A BMW nem szappanoperát gyárt, hanem hatcsillagos járműveket.

A város egykori polgármesterének is megerősítették, hogy jó partnernek tartják Magyarországot és Debrecent. Kósa Lajos szerint a „balhéleső kibiceknek” csalódniuk kell, a BMW és Debrecen együttműködése folytatódik.

Kósa Lajos 83 éves anyja kiszállt a luxus BMW-ket lízingelő cégből
Pedig jól megy a sertéstenyésztő cégnek, legutóbb 300 milliós árbevételt ért el.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik