Belföld

Bosszúból felgyújtotta a volt albérletét egy kaposvári férfi

Közveszélyokozás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 60 éves helyi férfival szemben, aki bosszúból felgyújtotta volt főbérlője házát.

A férfi 2010-ben kötött bérleti szerződést a családi házas ingatlanra, melyet 2016-ban mondtak fel. A férfi azonban nem volt hajlandó elhagyni a házat, ezért pert indítottak ellene az ingatlan kiürítése miatt.

Mivel a férfi nem teljesítette a Kaposvári Járásbíróság 2018-ban hozott jogerős ítéletét, ezért a főbérlő végrehajtási eljárást kezdeményezett, majd a végrehajtó rendőrségi közreműködéssel tavaly szeptemberre kitűzte az albérlő kilakoltatását.

A férfi a kitűzött határidő előtti napon elhagyta az ingatlant, de másnap ittasan visszatért, és az egyik szobában a fotelben, illetve az ülőgarnitúrán felhalmozott ruhaneműket és egyéb tárgyakat meggyújtotta azért, hogy bosszút álljon főbérlőjén. A tűz gyorsan átterjedt a berendezési tárgyakra, a nyílászárókra, illetve a fa szerkezetű födémre.

A tüzet végül egy járókelő vette észre, ezért a tűzoltók gyorsan meg tudták kezdeni az oltási munkálatokat, melynek hiányában a teljes épület leégett volna, és tűz a szomszédos lakóházakra is átterjedt volna. A férfi több mint 8 millió forintos kárt okozott az ingatlanban.

Az ügyészség börtönt kért a férfira.

Képünk illusztráció /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik