Belföld

Drograzzia: tizenhárom dílert tartóztattak le, többségük tagad

A szerdai három után további tíz ember letartóztatását indítványozta a Ceglédi Járási Ügyészség a több megyét átfogó drograzzia során elfogott banda tagjai közül.

A nyomozási bíró elé állított személyeket azzal gyanúsítják, hogy közel háromszáz kilogrammnyi kábító hatású új pszichoaktív anyaggal kereskedtek 2018 januárjától, ezzel több mint háromszázötvenmillió forintnyi forgalmat és jelentős hasznot generálva. Emellett egyikük hamis 100 eurós bankjegyekkel is üzletelt.

A Ceglédi Járási Ügyészség által közvetlenül is koordinált házkutatások során több kilónyi új pszichoaktív anyagot, majdnem ezer darab kábítószergyanús tablettát, illetve nagyértékű gépjárműveket, összesen mintegy másfél kilogramm súlyú aranyékszert és közel ötvenmillió forint készpénzt foglaltak le, amelynek egy részét az egyik elkövető egy babakocsiban próbálta elrejteni. A gyanúsítottak önmaguk és környezetük megélhetésére fordították az így szerzett pénzt.

Értesüléseink szerint az őrizetbe vett dílerek többsége inkább a hallgatást választotta a vallomástétel helyett. Legtöbbjük tagadja a drogkereskedelmet, vagy nem tett vallomást a kihallgatása során.

A letartóztatás szükségességének okaként részben a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélyét részben pedig a szökés illetve elrejtőzés veszélyét jelölte meg az ügyészség.

Frissítünk! 17:05

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírói egyetértettek az ügyészség indítványával  és három nőt és tíz férfit tartóztattak le összesen a két nap alatt. A gyanúsítottak mindegyike és jelenlévő védőik is fellebbeztek a végzés ellen, így az nem végleges, de végrehajtható.

Fotók: ügyészség

Drograzzia: 22 helyszínen kétszáz emberrel csapott le a rendőrség és a TEK
Ilyen luxusban élt a bűnszervezet egyik vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik