Belföld

Ezer forintos bizsuért hat év fegyházat kaphat a somogyi rablólovag

A férj kirabolta saját nagynénjét, hogy megajándékozza feleségét.

A 30 éves férfi egy Kaposvár közeli faluban azért bántalmazta márciusban a 70 éves asztmás nőt, hogy értékeit megszerezze. A többszörösen büntetett előéletű vádlott apja házában együtt volt egy keresztelőn a nagynénjével. A jó hangulatú családi ünnepen mindketten fogyasztottak szeszes italt.

Amikor este az idős asszony egyedül elindult haza, rokona elhatározta, erőszakkal elveszi fülbevalóit. Azt hitte, azok aranyból készültek. Az asszony mögé lépett, a földre lökte, kirántotta füleiből az összesen 1000 forintot érő aranyszínű ékszereket, majd  távozott a helyszínről.

A bizsukat még aznap feleségének ajándékozta. A nő nem tudta, hogyan jutott a fülbevalókhoz a férje, aki ellen bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség az 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt – amennyiben előkészítő ülésen annak elkövetését elismeri – 6 évi fegyházbüntetést és 6 évi közügyektől eltiltást indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik