Belföld

Lopni jártak a kijárási korlátozás alatt

Letartóztatta a Veszprémi Járásbíróság azt a két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy lopni járta a fiatalkorú cinkostársukkal a kijárási korlátozás idején. Fiatal társuk megúszta a kényszerintézkedés elrendelését.

Elsőként egy veszprémi nyomtatványbolt raktárának hátsó bejáratán surrantak be, és elvitték onnan az egyik dolgozó pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel és okmányokkal együtt. Ezt követően Zircre autóztak, ahol egy irodaházból és egy óvodából nyúltak le 30 ezer forintot.

Az első bűncselekmény elkövetését követően alig több mint egy órával később a rendőrök a 82-es számú főúton közlekedő gyanúsítottakat rendőri intézkedés alá vonták, amely során kábítószergyanús anyagot találtak a kocsiban. A gyorsteszt mindkét férfi vizeletében kábítószerfogyasztás nyomait mutatta ki.

A nyomozási bíró a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a letartóztatást, amellyel szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. A két férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik