Belföld

Népszava: még a fideszes önkormányzatok sem támogatják a BAHART átszervezését

Még a kormánypárti vezetésű tóparti települések sem támogatták a Balatoni Hajózási Zrt. reorganizációs tervét, mely szerint bérbe adnák a cég vitorláskikötőit, s eladnák kempingjeit, szállodáját és több kikötőt – írja a Népszava.

Szerda délután két óráig szavazhattak a Balatoni Hajózási Zrt.-ben tulajdonos önkormányzatok a cég reorganizációs tervezetéről. A balatoni települések szemmel láthatóan nem örülnek az elképzelésnek, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség levélben tiltakozott a cég feldarabolása ellen a többségi tulajdonos állam nevében eljáró Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ).

A Népszava ráadásul úgy tudja, hogy a Bahartban részvényes 21 tóparti település egyike sem támogatta a reorganizációs tervet, viszont akadtak, akik tartózkodtak, így például Nagy Bálint, Keszthely Fidesz-KDNP-s polgármestere. Viszont az egységes fellépésnek is csak szimbolikus jelentősége lehetne, hiszen az állam – illetve a nevében eljáró MTÜ – a tavaly augusztusi, 6,6 milliárdos tőkeemeléssel minősített többséget szerzett a részvényes tóparti önkormányzatok rovására, így mindenről egyedül dönthet.

Megszabadul vitorláskikötőinek üzemeltetésétől a Bahart, dolgozókat küldenek el
Az állami hajózási cég kempingeket, szállodát és hajókat adna el.

kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik