Belföld

Terrorizálta, kirúgással fenyegette a kórházigazgatót és a nővéreket a “befolyásos ember”

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki fenyegetéseivel beavatkozott a kórházi dolgozók munkájába, és az utasításainak teljesítésére kényszerítette őket.

A 47 éves elkövető édesapját 2017 őszétől tavaly februárig kezelték az egyik Veszprém megyei kórházban. A férfi rendszeresen bejárt látogatni az apját, ám rá sem hederített az egészségügyi intézmény szabályaira. Rendszeresen beleavatkozott a nővérek munkájába, és kirúgással fenyegette őket, hogy a többi beteghez képest aránytalanul több időt fordítsanak az apja ellátására. A nővérek abban a tudatban, hogy befolyásos emberről van szó, tartottak tőle.

A férfi az egyik alkalommal az ebédosztást végző nővért utasította, hogy azonnal hagyja abba munkáját, és cserélje ki az édesapja lepedőjét. A nővér hiába mondta, hogy elfoglalt, a férfi a már korábban is megfenyegetett nővért az ágyneműcserére utasította, aki az állása elvesztésétől tartva eleget tett a felszólításának. Miután a feladathoz egy másik munkatársának a segítsége kellett, a betegek ebédeltetése teljesen leállt.

Más alkalommal a férfi egy olyan osztályos nővért utasított apja azonnali ellátására, aki éppen egy rosszul lévő beteggel foglalkozott. A nővér hiába kért türelmet, az elkövető felszólította, hogy nyomban induljon, a nővérke pedig állása elvesztésétől tartva otthagyta a másik beteget. A férfi 2018 decemberében a gyógyszerelosztást végző éjszakás nővért utasította, hogy azonnal menjen be az édesapjához, és lássa el. Mivel a férfi korábban már többször az állása elvesztésével fenyegette, a nővérke nem mert ellentmondani, és munkáját félbehagyva eleget tett a felhívásnak.

A férfi édesapját 2018 őszén az addigi aktív osztályos helyről a krónikus osztályra akarták áthelyezni, mire a férfi a kórház igazgatójának a megfenyegetésétől sem riadt vissza, és közölte, ha bármi történne apjával, annak beláthatatlan következményei lesznek, ellehetetleníti a munkáját. Átszállításra végül nem került sor, hanem a beteg kórtermét alakították át krónikus kórteremmé.

Az ügyészség a férfit négyrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Járásbíróságnak.

Kiemelt kép: Nagy Lajos /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik