Belföld

„Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!” – gázfegyverrel fenyegettek két lányt az egri buszon

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy 69 éves férfival szemben, mert tavaly februárban az Istenmezejére tartó menetrend szerinti buszjáraton életveszélyesen megfenyegetett két roma származású diáklányt.

A két középiskolás lány a busz hátsó részében ült az Egerből induló buszon, az utolsó üléssoron pedig a férfi. A lányok egyike unatkozott, ezért egy szelfit akart magáról készíteni. Amikor a férfi meglátta, ingerültté vált, majd hangosan rászólt a lányra, hogy fejezze be amit csinál, különben feljelenti, lelövi a „cigány fajtáját”, ha az ő arca is rákerül a képre.

Hogy nyomatékot adjon a fenyegetésének, elővett a táskájából egy forgótáras gázfegyvert, amit viselési engedély nélkül hordott magával, a hozzávaló lőszerekkel együtt. Az elkövető az éles lőfegyverhez megszólalásig hasonló pisztolyt a két ülés között ráfogta a megszeppent lányra, aki a tabletjén elmentett képeket mutogatva rémülten próbálta bizonygatni neki, hogy nincs rajta a fotók egyikén sem.

A férfit azonban ez nem érdekelte. Felemelte  a gázpisztolyt és most már mindkét lánytól a képek törlését követelte, miközben azt kiabálta nekik, hogy “Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!”.

A két kiskorú lány előre sietett az utastérben, majd nem sokkal később le is szálltak a buszról. A férfi megtagadta a vallomástételt a nyomozás során. Az Egri Járási Ügyészség kétrendbeli közösség tagja elleni erőszakkal, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a rasszista férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűncselekményt. Emellett pénzbüntetést kértek rá, és azt, hogy kobozzák el tőle a gázfegyverét.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik