Belföld

Emberkereskedelemmel gyanúsították meg Marian Cozma gyilkosát

Bár korábban bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság miatt vették őrizetbe S. Istvánt (korábbi nevén Sztojka Ivánt), mert prostitúcióra kényszerített egy dunaújvárosi lányt, a rendőrség hétfőn újabb gyanúsítást közölt az enyingi férfival.

A Marian Cozma megöléséért elítélt férfit emberkereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki ugyanis ma a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, ami ugyebár lényegesen súlyosabb bűncselekménynek minősül.

A Cozma-ügy harmadrendű vádlottját 13 év börtönre ítélték, de 2018 nyarán harmadolták a büntetését, és 4 év 5 hóappal hamarabb kiengedték feltételesen. Sztojka, azaz S. Istán rendszeresen beszámoltatta jövedelméről a dunaújvárosi nőt, amit utalással vagy készpénzben kért. Ebben három bűntársa is segítette.

Ők saját számlájukról vették fel az odautalt, prostitúcióval megkeresett pénzt, amit aztán átadtak Sztojkának. Az enyingi férfi letartóztatása május közepén lejár, ezért a rendőrség kezdeményezte a letartóztatásának meghosszabbítását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik