Belföld

A DK szerint nőgyalázó volt Orbán anyák napi üzenete

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció abból az alkalomból, hogy parlament héfőn vitázik a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló Isztambuli Egyezményről.

A Nőgyalázó mondatokkal melegít a Fidesz az Isztambuli Egyezmény vitájára című szöveget megfogalmazó Vadai Ágnes szerint a vita alaphangját múlt héten Kövér  László házelnöknek már sikerült megadnia, amikor ízléstelen értekezésbe kezdett a 2-es számjeggyel kezdődő személyi számú képviselőkről Bayer Zsolttal.

Erre tromfolt rá Orbán Viktor anyák napi videoüzenetével, amiből a lánygyermekeket nemes egyszerűséggel kihagyva, az alábbi mondatot sikerült összehoznia: „Ajánlom mindenkinek, hogy találja meg a módját, hogy az édesanyja érezhesse, hogy van fia, és minden fiúnak azt kívánom, hogy érezhesse, hogy van édesanyja”.

–  idézi a frakcióvezető-helyettes.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a fideszes álkeresztények, élükön a miniszterelnökkel, ilyen hangnemet és ilyen gondolatok hangoztatását engedhetik meg maguknak a 21. században, Európa közepén. „Mi, európai magyarok velük ellentétben hiszünk a nők egyenjogúságában, és elutasítjuk az ellenük irányuló, valamint a családon belüli erőszakot, ezért követeljük az Isztambuli Egyezmény azonnali ratifikálását!” – zárul a közlemény.

Követelésüket vélhetően ezúttal sem teljesíti majd a kormányoldal, a nap folyamán ugyanis a csatlakozás elutasításáról szóló nyilatkozatot nyújtottak be Kövér házelnöknek Vejkey Imre, Juhász Hajnalka és Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselők.

Kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik