Belföld

Hokedlivel verte ki az ivócimborája szemét egy Kiskunhalasnál élő férfi

Minősített súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfi ellen, mert úgy elverte az ivócimboráját egy hokedlivel, hogy az megvakult.

A férfi az egyik tavaly májusi reggel együtt kocsmázott a barátjával, aki mintegy másfél óra italozás után hazament. A reggel kilencre lerészegedő férfi azonban nem sokkal később követte őt. Egy apróságból fakadó szóváltás után felkapta a konyhában lévő hokedlit és azzal négyszer-ötször nagy erővel ivócimborája fejére ütött. A férfi kimenekült a lakásból, hogy segítséget kérjen, de az utána lépő férfi lelökte őt a lépcsőn, majd elhagyta a helyszínt.

A megvert férfi több repesztett sérülést szenvedett a fején, a bal szemgolyóján pedig olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy megvakult. A sértett férfi a hosszabb ideje tartó italozó életmódja és betegségei miatt az erőszakos támadással szemben nem volt képes megvédeni magát.

A járási ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja a férfit.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik