Belföld

Étrendkiegészítőként árult potencianövelőt von ki a forgalomból a Nébih

Egészségkárosodási kockázat miatt kivonatja a forgalomból a férfiaknak készült Boom Boom Extra megnevezésű étrendkiegészítő kapszulát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih laboratóriumi vizsgálata Avanafil gyógyszer-hatóanyagot mutatott ki a Kínából származó termékekből. Az étrendkiegészítő terápiás mennyiségben tartalmaz impotencia kezelésére alkalmas Avanafilt, így súlyos egészségkárosodási kockázatot jelent.

Az étrendkiegészítők a magyarországi szabályozás szerint élelmiszernek minősülnek, gyógyszerhatóanyag felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg, és az említett hatóanyagot tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

A Nébih felhívja figyelmet arra, hogy a termék egészségre ártalmas lehet, ezért fogyasztása kerülendő. Amennyiben bárki észleli a termék forgalmazását, kérik, hogy jelezze a Nébih Zöld Számán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik