Belföld

Összecserélt két halottat az egri kórház, a ravatalozóban derült ki

Kis híján egy idegen asszonyt temetetett el egy család a Borsod megyei Arlón, a temetés előtt két órával fedezték fel, hogy nem saját halottjuk fekszik a koporsóban – számolt be az RTL KLub Híradója. A család szerint a kórház cserélhette fel az elhunytakat, amikor a temetkezési vállalkozónak a szertartásra átadták őket. A kórház beismerte, hogy hibázott és bocsánatot kért a családtól.

A 71 éves asszonyt daganatos betegséggel kezelték az egri kórházban, kedden hunyt el, a temetést pénteken tartották. Az asszony fia a szertartás előtt még utoljára látni akarta az édesanyját, ekkor, a ravatalozóban szembesült vele, hogy nem ő fekszik ott. Az elhunyt menye az RTL-nek elmondta, hirtelen fogalmuk nem volt, hogy mit csináljanak, még az is felmerült bennük, hogy talán életben van a rokonuk. Végül sikerült kideríteniük, hogy aznap a kórházban egy másik asszony is meghalt, vele keverték össze a hozzátartozójukat.

A kórház a csatorna megkeresésére elismerte, hogy tévedés történt, azt írták, már korrigálták a hibát, megtették a szükséges lépéseket, valamint bocsánatot kértek a családtól, akik ennek ellenére fontolgatják, hogy beperelik a kórházat.

Kiemelt kép: Komka Péter / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik