Belföld

Ököllel esett az orvosnak egy türelmetlen beteg

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség az ellen a nógrádi férfival szemben, aki tavaly nyáron rátámadt az orvosra a salgótarjáni kórházban.

A férfi rosszul lett az otthonában, ezért mentőt hívott, akik bevitték a kórházba. Az ittas férfi annyira felháborodott azon, hogy sokat kell várnia, hogy belekötött a váróhelyiségben fehér orvosi köpenyt viselő, a nyakában sztetoszkópot és orvosi pecsétnyomót is hordó belgyógyászba.

Az orvos megpróbálta megnyugtatni, és elmondta neki, hogy a sürgősségi ellátás nem érkezési sorrendben, hanem a betegek állapotának súlyossága szerint történik, majd közölte vele azt is, hogy ő maga jóval a munkaideje lejártát követően még mindig dolgozik, mert olyan sok a várakozó beteg.

A férfit azonban ez egyáltalán nem hatotta meg és ököllel állon ütötte az orvost.Mivel a többi egészségügyi dolgozóhoz hasonlóan a feladatát ellátó orvost is fokozott védelemben részesíti a törvény, ezért a férfi akár öt év börtönt is kaphat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

Az ügyészség hosszú időre szóló felfüggesztett börtönt kért a büntetlen előéletű férfira.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik