Belföld

Bevallotta bűnösségét a védőeszközöket lopó tatabányai mentős

Elítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a mentőst, aki öt darab fél literes fertőtlenítőt, 3 sebészi maszkot, öt kézfertőtlenítőt és egy doboz gumikesztyűt lopott az állomás egészségügyi raktárából pár héttel ezelőtt. A férfi 1 év 11 hónapot kapott 3 év 6 hónapra felfüggesztve.

A Tatabányai Törvényszék sajtóreferense, Sós Réka tájékoztatása szerint a 13 éve a mentőknél dolgozó férfi az elkövetéskor, majd később is arra kérte egy egészségügyi webáruházat működtető volt kollégáját, hogy állítsa azt, tőle vásárolt öt doboz gumikesztyűt.

A webáruház tulajdonosa a mentőállomás vezetőjének és a nyomozóknak is azt mondta, hogy a kesztyűk tőle származnak, nem tudva arról, hogy lopás történt, és valótlan vallomása az elkövető felelősségének elhárításához szükséges.

Az ellopott tárgyak értéke csaknem 60 ezer forint, ennek mintegy fele megtérült, mert a férfi az eszközök egy részét visszavitte a raktárba, miután megtudta, hogy a lopásról egy szemtanú tájékoztatta a mentőállomás vezetőjét.

Úgy tudjuk, hogy az elkövető beismerte a bűnösségét a kihallgatása során, ám nem adott magyarázatot arra, hogy miért vette magához a védőeszközöket.

A Tatabányai Járásbíróság kisebb értékre elkövetett lopás és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt végül felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, valamint kötelezte, hogy fizessen az Országos Mentőszolgálatnak mintegy 35 ezer forint kártérítést. Az ítéletet az ügyész, a vádlott, a védő a kihirdetését követően tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik