Belföld

Zaklatási botrány a BKK-nál, Karácsony lépett

A főpolgármester adott utasítást az e-jegyrendszer projektvezetőjének elbocsátására.

A Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) zaklatási ügy miatt indult vizsgálat az eletronikus jegyrendszer projektvezetője, Nagy Zsolt ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. A lapnak a fenntartó fővárosi önkormányzat ezt megerősítette, azt nem, hogy a férfi a vezérigazgatóval tartós magánéleti viszonyt folytat, bár azt írták, Varga Ivett jelezte érintettségét, így az esélyegyenlőségi bizottság jelentését Draskovics Tibor, a cég igazgatóságának elnöke értékelte.

A lap egy birtokába került belső levelezés alapján ugyanakkor azt írta, a vezérigazgató előzőleg sokáig védte Nagy Zsoltot, akit a vizsgálatot végző bizottság javaslata ellenére sem akart felmenteni, nem látta kellően igazoltnak a testület megállapításait. Úgy vélte, sem ő, sem a főpolgármester nem tudna a vizsgálati jegyzőkönyv alapján megfelelő munkaügyi intézkedést tenni.

A Főpolgármesteri Hivatal ugyanakkor a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy Karácsony Gergely utasítást adott,

hogy a BKK szüntesse meg Nagy Zsolt munkaviszonyát,

és alapítói határozatot adott ki, hogy a vezérigazgatónak ne kelljen munkáltatói jogkörében magának döntenie. A Magyar Nemzet szerint az esélyegyenlőségi bizottság rendőrségi feljelentést javasolt az ügyben, a vezérigazgató pedig végül jóváhagyta a hatóság bevonását.

Frissítés!

A Fidesz-KDNP tájékoztatást kér a BKK-nál történt zaklatásról, tudatta a kormánypártok budapesti frakcióvezetője az MTI-vel. Láng Zsolt közölte: álláspontjuk szerint a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, egy eset sem maradhat következmények nélkül. Ugyanakkor felvetődik, hogy a cég vezérigazgatója az ügyet próbálta eltussolni, ezért több kérdés is tisztázásra vár.

A kormánypártok választ várnak arra, igaz-e, hogy az érintett a vezérigazgató élettársa, akit Varga Ivett pozíciójával visszaélve védett és arra is, hogy főpolgármester és az igazgatótanács elnöke miért nem tájékoztatta az alapítói határozat meghozataláról az igazgatóságot, amit a BKK ügyrendje kötelezővé tesz. Láng Zsolt rákérdezett arra is, tettek-e rendőrségi feljelentést, indul-e belső vizsgálat a vezérigazgató döntéseivel kapcsolatban.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik