Belföld

Elítélték a traktorost, aki áthajtott a pótkocsijáról leesett asszonyon

Beismerő vallomást tett az a halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolt 74 éves traktoros, akinek leesett a pótkocsijáról az utasa

– közölte megkeresésünkre Csapó Gábor, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője. Az 54 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

A férfi 2018 szeptemberében egy Csököly melletti mezőgazdasági területen közlekedett a rendszám nélküli, elhanyagolt állapotban lévő traktorjával és az ahhoz kapcsolt két pótkocsival.
A második pótkocsin szabálytalanul három utast is szállított, akik közül a tragédiában elhunyt nő a pótkocsi középső részén állt, amikor a járműszerelvény elindult, pár méter megtétele után jobbra kanyarodott, melynek során a jármű egy 0,3 méter szintkülönbségű füves területre is ráhaladt, ami miatt megbillent az utasokat szállító pótkocsi.Az asszony elvesztette az egyensúlyát és a pótkocsi oldalfalánál a földre zuhant, s a testén áthaladtak  kocsi kerekei. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

A bíróság a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésektől szóló kormányrendelet alapján tárgyalás tartása nélkül járt el és a Kaposvári Járási Ügyészség indítványával egyezően 1 évi és 6 hónapi végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a traktorost, akit 3 évre eltiltottak a közúti járművezetéstől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik