Belföld

Bencsik János arra utalt, hogy fideszes képviselők részegek voltak a parlamentben

A független képviselő az éjszaka történtek miatt szűrné az alkoholos befolyásoltságot az Országházban.

Bencsik János szerint kedd éjszaka, a kulturális dolgozók jogfosztásáról folyó vita közben a kormánypárti képviselők a T. Ház méltóságát sértően viselkedtek. Ez olyan zavaró volt, hogy a független, volt jobbikos képviselő a levezető elnöktől alkoholszondás vizsgálatot kért, hogy kiderüljön:

kik használják a bezárt kocsmák helyett tivornyázásra az Országházat.

Sneider Tamás jelezte, az ittas képviselők kiszűrésére nincs jelenleg lehetőség, ezért Bencsik János arra kéri „a rendbontásra rendkívül érzékeny” Kövér László házelnököt, teremtse meg a feltételeit ennek, zárják ki az ülésnapról a beszámíthatatlan képviselőket.

A parlament is egy munkahely, ahová ráadásul a magyar emberek a képviseletükre választottak meg bennünket. Ezért biztosítani kell azt, hogy csak felelős, döntéshozatalra képes, belátási képességük teljes birtokában lévő képviselők vehessenek részt a szavazásokban és a napirendi pontok tárgyalásában

– írta Bencsik, hozzátéve, az országgyűlési képviselőkre ugyanazon előírásoknak kell vonatkozniuk, mint a magyar dolgozók millióira.

Az Index megkereste a képviselőt, aki elmondta, főleg egy kormánypárti képviselő volt feltűnően vidám volt, „fejeket vágott, hangosan kurjongatott, bekiabálgatott”, és noha Bencsik nem szerette volna megnevezni, annyit hozzátett:

lehet, hogy a kormánypárti képviselők közül többen is magukra ismertek, mert az ügyrendi javaslatom közben L. Simon László és Farkas Sándor is közbekiabált.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik