Belföld

Elítélték a harmadikról kizuhant ötéves Viktória édesanyját

Felfüggesztett fogházra ítélte gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt a Szolnoki Törvényszék azt a mezőtúri anyukát, akinek kizuhant a harmadikról a kislánya tavaly márciusban.

Az anyuka 38 percig hagyta felügyelet nélkül otthon Viktóriát, majd elment vásárolni a barátnőjével. A kislány eközben egyedül felmászott a konvektorra és kinyitotta a konyhai ablak alsó részét. A kislány előbb a párnáját dobta ki, majd maga is kimászott és a 10 méteres magasságból az épület előtti térköves részre zuhant.

A kislány életveszélyes koponya-, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol lélegeztető gépre tették. Életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Viktóia édesanyja beismerte a bűnösségét. Vallomásában azt mondta, hogy azért hagyta felügyelet nélkül a gyermekét, mert vásárolni volt. A nőt 2 év fogházra ítélték, de a büntetését 3 év próbaidőre felfüggesztették.

Az ügyészség tudomásul vette a döntést és a rendelkezésre álló határidőn belül az anyuka és a védője sem kérték tárgyalás tartását, így a döntés jogerőre emelkedett.

Kiemelt kép: Illusztráció, fotó: Ivándi- Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik