Belföld

Négyszázezer forintért vásárolt két lányt egy győri nő

A két férfi és egy női elkövető közül az egyik férfi azzal az ígérettel csalta az ország keleti részéről Győrbe a két lányt, hogy ott már nem kell a testüket árulniuk. Győrben azonban fejenként kétszázezer forintért értékesítette őket. Az őket megvásárló nő pedig az élettársával együtt bezárta, majd prostituáltként dolgoztatta és elvették a jövedelmüket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint az egyik lány még kiskorú volt a cselekmény elkövetésekor. Az egyik férfi korábbról ismerte az egyik lányt és azzal tévesztette meg, hogy segíteni szeretne nekik, ezért elviszi őket Győrbe egy kedves nőhöz, akire csupán mosni és főzni kell.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő, intézetben nevelkedő lányok még aznap elfogadták az ajánlatot és 2018 tavaszán Győrbe utaztak a férfival. A férfi már ekkor megbeszélte a nőismerősével a két lány eladását. Tudta ugyanis a nőről, hogy a két győri lakása szobáinak – napi tízezer forintos áron – prostitúció céljából történő kiadásából él.

A lányok Győrbe érkezésük után másnap tudták meg, hogy prostitúció céljából értékesítették őket, az eladási árakat pedig le kell dolgozniuk. A lányokat megvásárló nő és az élettársa azzal fenyegette meg a lányokat, hogy a követelés nem teljesítése esetén eladják őket Budapesten, ahol még keményebb körülmények közé kerülnek majd.

A lányokról a nő erotikus fotókat készített, amiket az élettársa hirdetési oldalakon jelentetett meg, majd azt is meghatározták és meghirdették, hogy milyen jellegű szexuális szolgáltatást kell nyújtaniuk. A lányok bevételét elvették, a lakás bejárati ajtaját pedig zárva tartották. A lányok végül úgy tudtak megszökni, hogy a lakásba érkező újabb prostituált az ajtóban felejtette a kulcsot.

Az elkövetők akár húsz évet is kaphatnak kétrendbeli minősített emberkereskedelem, illetve prostitúció elősegítésének bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik