Belföld

Baltával vertek agyon egy apát a fiával Nagykőrösön

Holtan találta az édesapját és a testvérét egy fiatal egy leégett nagykőrösi tanyán. A fiatal a múlt héten értesítette a történtekről a rendőröket, de mostanra kiderült, hogy erőszakos halált haltak a szerettei.

A Pest megyei életvédelmi nyomozók lépésről lépésre haladtak a kegyetlen bűncselekmény felderítésében, a munka pedig öt nappal később áttörést hozott. A helyszíni szemlén rögzített nyomok értékelése, az adatgyűjtés, a tanúk felkutatása, kikérdezése, a tőlük szerzett információk ellenőrzése, a helyszín környékének, az áldozatok ismerősi körének feltérképezése mind annak a klasszikusnak számító nyomozásnak a része, amelynek eredménye egy 18 éves román állampolgár gyanúsítotti kihallgatása volt kedden.

Kiderült, hogy  az alkalmi munkákból élő, hét általánost végzett V. Csaba március 31-én délután keveredett el az áldozatai tanyájához. Letámasztotta a bringáját a tanya előtt, majd bement az udvarra cigarettát kérni, és felajánlotta, hogy segít fát vágni.

Aprítás közben beszédbe elegyedett a mellette álló 17 éves fiúval aki elmondta, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel. Ezt hallva V. Csaba meglendítette a baltát, a fejsérüléstől a földre hanyatló áldozatától elszedte mobiltelefonját, majd bement a házba és végzett a fiú 51 éves apjával is. Átkutatta a táskáját, pénzt azonban nem talált, ezért a viseltes mobiltelefonnal hazabiciklizett. A tűz valószínűleg azért keletkezett, mert a támadó megpróbálta eltüntetni a brutális gyilkosságok nyomait.

A több ember megölésével gyanúsított román állampolgárságú férfi beismerte a kettős gyilkosságot, de a tűz okáról nem beszélt. A rendőrség őrizetbe vette a férfit és kezdeményezte a letartóztatását.

Frissítünk! 09:08

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a román férfi letartóztatásának elrendelését az eljárási jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében.

 

Fotók: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik