Belföld koronavírus

Emmi: politikai akciókat űz a „balliberális elkötelezettségű” PDSZ

Közleményben reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) érettségiket megakadályozó terveire az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A tárca szerint megdöbbentő, hogy a járvány közepette is politikai akciókat űz a „balliberális elkötelezettségű” PDSZ, és nyíltan az érettségi megakadályozására buzdítja a pedagógusokat.

A közlemény szerint a PDSZ az érettségiző fiatalok jövőjével is képes játszani politikai okokból.

Hozzátették:

Köszönet minden pedagógusnak, aki a diákok érdekeit szem előtt tartva nem ül fel ennek a hangulatkeltésnek, és ebben a rendkívüli helyzetben is teljesíti a hivatásával járó feladatokat, ahogy teszik azt az ápolók, orvosok, rendőrök, katonák, szociális dolgozók, kormánytisztviselők és más, közszférában dolgozók.

A PDSZ korábban közleményben azt közölte, nem hagyja, hogy 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust “rángassanak” be érettségizni a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén. Ezért koordinált szabadságkivétellel akarja megakadályozni a májusban megtartandó érettségit. „Most szüntesd be a munkát” – szólított fel a szakszervezet.

Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 17-én. (MTI/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik