Belföld

Felhős, néhol esős, máshol szinte nyárias lesz a hétvége

Szombaton a sok és vastag fátyolfelhő, illetve a gomolyfelhők mellett összességében néhány órás (szűrt) napsütés várható, zavartalanabbul napos részek elsősorban az északkeleti megyékben lehetnek — írja a Kiderül.

A Győr-Szeged vonal széles sávban napközben néhol zápor, sőt a Kisalföldön és az Alpokalján egy-egy zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, inkább csak északkeleten lehetnek élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 26 fok között valószínű. Késő estére 9 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron és Vas megyékre adott ki figyelmeztetést zivatarok miatt.

Vasárnap általában erősen felhős, illetve borult lesz az ég, de délelőtt délnyugaton még kisüthet a nap, késő délutántól pedig észak felől kezdhet csökkenni a felhőzet. A nap első felében az ország északi, második felében pedig a déli felén várható eső, a déli megyékben zivatarok is kipattanhatnak. Az északias szelet sokfelé élénk, főleg intenzívebb csapadékhullás idején erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a melegebb.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik