Belföld koronavírus

Azt mondták az idős lakónak, hogy fertőtlenítik a lakást, majd kipakolták az ékszereket

Az MTI számolt be róla, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton letartóztatott egy férfit, aki társával együtt a koronavírus-járvány ürügyén idős embereket fosztott ki.

A 20 éves férfit és a 27 éves nőt pénteken fogták el, miután kiderült, hogy magukat többnyire önkormányzati dolgozónak kiadva lopták meg a lakókat. Március 27. és április 15. között a fővárosban jutottak be több lakásba, majd elterelték az áldozatok figyelmét, hogy elvigyék az értékes tárgyakat, illetve a készpénzt. Volt olyan alkalom is, hogy fertőtlenítés ürügyén több százezer forint értékű ékszert tulajdonítottak el.

A Fővárosi Törvényszék közölte, hogy a négy esetből három alkalommal segített a férfinak az elfogott társa, és egyszer egy másik nő vett részt a bűntényben. A gyanúsítottaknak nincs állandó, igazolt jövedelmük, a férfi ráadásul kétszer volt büntetve is, és két büntetőeljárás folyik vele szemben. A bíróság úgy ítélte meg, hogy ha szabadlábon maradna, újabb bűncselekményt követne el.

A nő büntetlen előéletű, ő gyermekgondozási segélyben részesül, de végül úgy határoztak, hogy nála a bűnügyi felügyelet elrendelése elég. A végzés nem végleges, az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, hogy a nő is letartóztatásba kerüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik